Ryktena har bekräftats: Skavlan har förstörts

Läckberg var gift för andra gången 2010, till Martin Melin, vinnare av Expedition Robinson. Filmering av tv-serien Fjällbackamorden började i augusti 2011 baserat på tecknen från Läckbergs romaner, men berättelserna var nya, med skådespelare Claudia Galli och Richard Ulfsäter som spelade Erica och Patrik. Efter examen från Göteborgs universitet med ekonomisk grad flyttade hon till Stockholm, där hon arbetade som ekonom innan hon började skriva fiktion på allvar.

Jag är väldigt visuell när jag skriver, jag ser “historien i bilder och att skriva en bok är som att ha en film som körs i mitt huvud 24/7.

Läckberg föddes i Fjällbacka, Bohuslän och började skriva i en tidig ålder. Läckberg är först gift med Micke Eriksson; De skilde sig från 2007.

I början av 2010-talet har hennes arbete översatts till minst 40 språk i 60 länder. År 2015 var hon förlovad med Simon Sköld, MMA-fighter och författare.

Image result for camilla läckberg

Camilla Läckberg har fyra barn: Wille och Meja från hennes första äktenskap, Charlie från hennes andra, och Polly är från hennes förhållande till Shield. Läckberg anser sig vara en brottsskrivande specialist sedan hon upptäckte en sådan litteratur om sin fars bokhylla i ung ålder. Enligt svensk rätt hade Eriksson, som Läckbergs tidigare man, rätt till hälften av intäkterna från de avtal som undertecknades under deras äktenskap. Så småningom blev det överens om att hon skulle betala honom en klumpsumma.

Läckbergs böcker har fått särskilt beröm för detaljer och “djupgående karaktärisering”. Hon beskriver sig som en visuell författare: “För mig, faktiskt, specifika bilder – ögonblicksbilder – kommer först, och sedan börjar historien komma från dessa bitar.” Jean Edith Camilla Läckberg Eriksson född 30 augusti 1974 är en svensk brottsförfattare.

Charlie är också föremål för Läckbergs första barnbok, Super-Charlie. Läckberg – ibland kallad den svenska Agatha Christie – blev en författare efter att hennes man och föräldrar inskrivit henne i en kreativ skrivarkurs som en julklapp.

Det har varit en fascination för henne sedan dess. Hennes första publicerade arbete heter “Santa”. Hon är en affärspartner i ett smyckenföretag som heter Sahara Silver Jewelry AB. Moderbolaget Hong Kong moderskap Sono Vaso lanserades i Europa med den då-gravida författargodkännandet. Melin föreslog Läckberg i augusti 2009. De två hade träffat en 2005-utgivningsfest för en av hennes böcker och startade sedan ett arbetsförhållande.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree