Deze uitzending zal de carrière van Borsato doorbreken

In het zesde seizoen werden Trijntje Oosterhuis en Ilse DeLange vervangen door Nederlandse singer-songwriters Anouk en Sanne Hans van de band Miss Montreal. Het gezin verhuisde naar Italië, waar de vader een restaurant in Garda opzette. Dit is het laatste seizoen dat Marco Borsato als coach op de show verscheen toen hij op 13 november 2015 aankondigde dat hij niet zou terugkeren voor het volgende seizoen. Hij heeft een broer, Armando en een zuster, Sylvana. In zijn plaats zal zanger Waylon dienen als coach voor seizoen 7. Martijn Krabbé, Wendy van Dijk en Jamai Loman keerden allemaal terug, evenals Marco Borsato en Ali B als coaches. Toen hij ouder was, ging hij op weekdagen naar school en werkte in het weekend in een restaurant. Borsato, hoewel opgegroeid met de Italiaanse keuken, voelde een grote liefde voor deze keuken. Zijn tweede single “Why Well You” bereikte ook de eerste plaats in de Nederlandse “Top 40”.

Veel van zijn liedjes zijn Nederlandse covers of arrangementen van Italiaanse liederen (waaronder Riccardo Fogli, Giorgia, Riccardo Cocciante, Claudio Baglioni, Marco Masini en Zucchero). Marco Roberto Borsato geboren op 21 december 1966 is een Nederlandse zanger. Borsato bracht veel tijd door in Italië en spreekt vloeiend Italiaans.

Toen Borsato 12 jaar oud was, besloot hij dat hij een sushichef wilde worden. Hij heeft momenteel een wereldrecord als de grootste winnende coach in alle The Voice-versies over de hele wereld, met 4 winnaars in The Voice of Holland en 3 winnaars in The Voice Kids.

Borsato trouwde met de Nederlandse tv-persoonlijkheid Leontine Ruiters en ze hebben samen 3 kinderen: Luca (1998), Senna (2001) en Jada (2002).
Borsato is een ambassadeur van de Nederlandse NGO War Child, die kinderen in (post) conflictgebieden helpt hun oorlogservaringen het hoofd te bieden.

Het zesde seizoen van de Nederlandse reality-zangwedstrijd The Voice of Holland ging in première op 25 september 2015 op RTL4.
.

Talenten worden geselecteerd in blinde audities, waarbij de coaches de auditor niet kunnen zien, maar alleen horen.

Marco Borsato en Ali B zijn teruggekeerd voor seizoen 6, terwijl Anouk Teeuwe en Sanne Hans de voormalige rechters Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis vervangen. Vooral Borsato behaalde in 1996 groot succes met een aanpassing van Margherita door Riccardo Cocciante. Vier coaches, zelf populaire uitvoerende artiesten, trainen de talenten in hun groep en treden af ​​en toe met hen op. Al twintig jaar is hij altijd een van de meest succesvolle en coolste artiesten van Nederland geweest. Het seizoen werd gewonnen door Maan de Steenwinkel van Team Borsato en dit is de vierde keer dat Borsato de winnende coach wordt.

Image result for Marco Borsato the voice

Een van de belangrijke principes van de show is de kwaliteit van het zangtalent.

en van de belangrijke principes van de show is de kwaliteit van het zangtalent.

Marco Roberto Borsato werd geboren in het Wilhelmina Ziekenhuis in Alkmaar als zoon van Roberto Borsato en Mary de Graaf. Na het besluit om in het Nederlands te blijven zingen, begon de carrière van Borsato echt.

Borsato kreeg een financiële klap in 2009 toen zijn bedrijf The Entertainment Group, een belangrijke organisator van evenementen en een Nederlandse vertegenwoordiger van de kunstenaar, door een Nederlandse rechtbank failliet werd verklaard.

In 2011 werd hij rechter bij de Nederlandse talentenjacht The Voice of Holland en The Voice Kids. Tijdens zijn militaire dienst was hij gebonden aan de cavalerie, waar hij werd beschouwd als een onderofficier van het leger. In die tijd werkte hij inderdaad als kok.

Borsato was een van de artiesten die het Shalom-lied uit Nederland (geschreven door Simon Hammelburg en Ron Klipstein) opnam als blijk van solidariteit met het Israëlische volk dat werd bedreigd door raketten uit Irak tijdens de eerste Golfoorlog in 1991.

Borsato bracht 3 albums uit met Italiaanse liedjes, waarna hij in 1994 populair werd met zijn eerste Nederlandse single “Dreams Willing Deceit” (“Dreams Will Mislead”) die nummer één bereikte en daar 12 weken bleef. Geboren in Alkmaar, Noord-Holland, begon hij in het Italiaans te spelen voordat hij in 1994 naar het Nederlands verhuisde. Het succes kwam niet van de ene op de andere dag na het winnen van de Dutch Soundmix show op 6 april 1990 met zijn interpretatie van “At This Moment” door Billy Vera .

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree